Pozrite, ako sme zákazníkovi vyriešili problém s kolísaním teploty plniacej suroviny pri výrobe potravín. Pomohli sme mu stabilizovať teplotu plniacej suroviny, znížiť straty na materiáli a zvýšiť tak kvalitu produktu.
Problém: Zákazník pôsobiaci v potravinárskom priemysle mal problém s kolísaním teploty plniacej suroviny, ktorá sa používa pri výrobe potravín. Plniacu surovinu ohrievali v nerezovom kotli s dvojitou stenou, kde prúdila teplá voda. Doterajší spôsob regulácie teploty spôsoboval veľké kolísanie teploty plnky (42°C +/- 5 °C), a tým aj jej viskozity. Pri plnení tak dochádzalo buď k vytekaniu plnky z potraviny alebo k upchávaniu plniacich trysiek.
Riešenie: Zákazníkovi sme navrhli riešenie založené na snímaní teploty vody, ktorá cirkuluje medzi stenami kotla. Snímač reguluje teplotu obehovej vody vychádzajúcej z kotla a nezasahuje tak do dvojitej steny kotla, čím sme zákazníkovi splnili jeho vopred stanovené požiadavky. Produkty sme nainštalovali a otestovali priamo vo výrobe.
Získaný úžitok: Pomocou regulátora teploty Selec a snímača teploty sme zákazníkovi stabilizovali požadovanú teplotu plniacej suroviny na 42 °C s maximálnou odchýlkou +/- 1°C. Zákazník tak ušetril čas, ktorý predtým musel venovať čisteniu upchatých plniacich trysiek z dôvodu nedostatočnej teploty plnky. Stúpla tak kvalita produktu a znížili sa straty na kvalitnej plniacej surovine.